kerstboombrood met pesto

kerstboombrood met pesto


ingrediënten:
225 ml melk
1 ei
500 gram bloem
1/2 theelepel zout
2 theelepels poedersuiker
30 gram olijfolie
5 gram gedroogde gist

Voor de vulling:
3 eetlepels pesto

Maak het deeg,
Ik maak het deeg altijd in de broodbakmachine maar in een keukenmachine of met de hand kan natuurlijk ook.

Leg het deeg na het rijzen op een met bloem bestoven werkvlak en sla het voorzichtig door. Rol het deeg daarna uit tot een lap van ong. 1/2 cm dik. Wil je veel kleine rolletjes maak de lap wat smaller en langer, wil je een aantal grotere rollen zorg dan voor een wat vierkantere lap deeg.

Bestrijk het deeg met de pesto laat de uiteinde van het deeg vrij . Rol de lap deeg stevig op.

Snijd de uiteinde van de rol hiermee maak ik het stammetje van de kerstboom. Snijd de overgebleven rol in 10 rolletjes (of als je kleinere rollen wilt 15 rolletjes).
Leg de rollen met het snijvlak omhoog op een ingevette bakplaat of een met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit in een vorm van de kerst boom. Leg de rolletjes niet tegen elkaar aan! Maar ook als het geen kerst is zijn ze lekker leg ze dan gewoon in een vierkant!

De de bakplaat af met cellofaan en laat het deeg op een warme plaats ong. een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de boom 20 minuten.

Versier de boom evt. met olijven, tomaatjes, blokjes feta. Zo krijg je een echt versierde kerstboom.

Veel plezier met bakken en eet smakelijk.