kerstboombrood met walnoot en kaneel vulling

kerstboombrood met walnoot en kaneel vulling

ingrediƫnten:
225 ml melk
1 ei
500 gram bloem
1/2 theelepel zout
50 gram poedersuiker
50 gram zachte boter
5 gram gedroogde gist

voor de vulling:
2 eetlepels gesmolten boter
grof gehakte walnoten (50 gram)
kaneel
bruine suiker

Maak het deeg,
Ik maak het deeg altijd in de broodbakmachine maar in een keukenmachine of met de hand kan natuurlijk ook.

leg het deeg na het rijzen  op een met bloem bestoven werkvlak en sla het voorzichtig door. Rol het deeg daarna uit tot een lap van ong. 1/2 cm dik. Wil je veel kleine rolletjes maak de lap wat smaller en langer, wil je een aantal grotere rollen zorg dan voor een wat vierkantere lap deeg.

Bestrijk het deeg met de gesmolten boter, strooi er wat bruine suiker over, de walnoten en bestrooi met kaneel. Rol de lap stevig op.

Snijd de uiteinde van de rol hiermee maak ik het stammetje van de kerstboom. Snijd de overgebleven rol in 10 rolletjes (of als je kleinere rollen wilt 15 rolletjes).
Leg de rollen met het snijvlak omhoog op een ingevette bakplaat of een met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit  in een vorm van de kerst boom. Leg de rolletjes niet tegen elkaar aan! Maar ook als het geen kerst is zijn ze lekker leg ze dan gewoon in een vierkant!

De de bakplaat af met cellofaan en laat het deeg op een warme plaats ong. een uur rijzen.
Wil je voor je ontbijt deze broodjes eten dan kun je  er ook voor kiezen om ze nu in de koelkast te zetten, en ze 's morgens te bakken.

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de boom 20 minuten.

Versier de boom evt. met poedersuiker, kerstballen van fondant, gekleurde hagel etc...

Veel plezier met bakken en eet smakelijk.