paasbroodjes

Paasbroodjes voor ong. 12 flinke broodjes

2 eieren
200 ml melk
450 gram bloem
2 theelepels zout
1 eetlepel honing
100 gram zachte boter
8 gram gedroogde gist
ongeveer 3 eetlepels cacao

2 eetlepels melk

Maak het deeg met de broodbakmachine of met de hand:

Meng alle ingrediĆ«nten behalve de cacao goed. Voeg evt. extra bloem of water/melk toe  als het nodig is.

Laat het deeg rusten. Ik heb het deeg 's nachts in de koelkast laten rusten, en toen ik opstond meteen uit de koelkast gehaald. Het deeg rijst in de koelkast ook!

Haal een klein beetje deeg van de grote hoeveelheid en meng hier de cacao door. Dit is voor de oogjes, snavels etc. Hoeveel deeg je gebruikt is afhankelijk van wat je wil gaan maken.

Maak de broodjes.
Het haasje maak ik door een deeg wat langwerpig te rollen en wat plat te maken. In de lengte 1/3 in de snijden Oren en oogjes maak ik van het bruine cacao deeg. Dit met een klein beetje water erop plakken. En klaar is het haasje


de kip maak ik door een rond plat broodje een kwart eruit de halen, een beetje in model brengen, oogje, snavel en een vleugeltje van bruin deeg er op.



Laat ze een uur rijzen onder cellofaan.
Verwarm de oven voor op 220 °C bestrijk de broodjes met wat melk bak ze 20 minuten goud bruin.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten