paashaasbroodjes met een ei erin:



Paasbroodjes Voor 4 of meer paas broodjes.

2 eieren + voor ieder haasje een ei en een geklopt ei voor het bestrijken van de broodjes.
200 ml melk
450 gram bloem
2 theelepels zout
100 gram zachte boter
8 gram gedroogde gist
ongeveer 3 eetlepels cacao
2 eetlepels melk

Maak het deeg met de broodbakmachine of met de hand. Voeg evt. extra bloem of water/melk toe als het nodig is.

Maak de broodjes.
Het hoofdje:
Maak een bolletje, knip het in dit zijn de oren. Evt. met rozijnen of wat choco deeg (zie mijn andere paasbroodjes ogen, neusje maken)

Het lijf:
Het haasje maak ik door een deeg wat langwerpig te rollen en wat plat te maken. In de lengte 1/3 in de snijden, dit zijn zijn poten. Op zijn buik een rauw ei leggen.

De armen:
Maak eenworstje van ongeveer 10 cm, leg deze tegen de bovenkant van het lijfje en sla de armen om het ei  plak vast aan de boven kant, dit kan zonderwater, maar is je deeg wat droog gebruik dan een beetje water.

De losse onderdelen:

 
Het haasje, nog zonder ei:
 
Met ei:

Maak van de rest van het deeg gewone broodjes.

Dan nog 3 kwartier laten rijzen, even met een geklopt ei bestrijken

en 20 minuten bakken in de oven. Op 200 °C

En dan zijn ze klaar:




 

1 opmerking:

  1. Heel leuk! Kregen wij vroeger van de kleuterjuf kado met Pasen! Maar ik heb helaas geen broodbakmachine, dus hoe ziet het stappenplan eruit als je het deeg met je handen moet maken? En waar zijn de eetlepels cacao en melk voor?

    BeantwoordenVerwijderen